Arts & English - Абстрактен Doodle

LINGO LANDS продължава с Абстрактен “Doodle“ в програмата, свързана с изкуства и английски език.

ФЕВРУАРИ 2018г. Тема: Абстрактен Doodle

Идея: Как ”doodle drawing” да стане част от ежедневието и времето, което прекарваме с децата си? През месец февруари ще фокусираме вниманието си върху “doodle drawing“ или както често се превежда “драсканица”, “завъртулка”, ”правене на нищо“ и т.н. Но ние, преподавателите от LINGO LANDS, не смятаме, че този тип рисуване не може да бъде полезен за развитието на творческите умения на децата, защото провокира въображението им и възможността да се изразяват чрез образи. Освен това ще дадем практични съвети на родителите с идеи как “doodle drawing“ да стане част от ежедневието, работата и времето, което прекарват с децата си. Очакваме Ви!

Умения: Чрез практични упражнения децата ще опознаят различните материали, ще научат да правят изображения като използват “doodles“. Родителите ще получат практични съвети за създаване на карти за игра с “doodle drawing“, съвети за интегриране на “doodle drawing“ в работата и ежедневието им. Този месец главното умение, което ще развием заедно е, че всеки може да рисува, и децата, и родителите.

Нови думи: line, curly, straight, right, left, abstraction, drawing, note, text, letters, etc.

Практиката ни показва, че едно от най-важните умения, които развиват курсовете ни по Arts & English е въображението, което в бъдеще ще бъде от полза на нашите възпитаници, независимо от това, с какво ще се занимават или от какво ще се интересуват. Творческото мислене ще и им дава възможност да бъдат по-щастливи, самоуверени и успешни. Важно за развитието на въображението е спокойствието и самочувствието. Чрез свободните драсканици (“doodle drawing”), родители и деца ще получат един инструмент за изразяване, който могат да използват винаги и навсякъде. Темата на месеца е силно повлияна от TED TALK лекцията на Съни Браун (Doodlers, Unite!) и сайта, в който можете да намерите манифест относно “doodle drawing“, и че според създателите на движението, е редно в тълковния речник да бъде изменено значението на думата “doodle“.
Готови ли сте за февруари? Ще творим и научаваме заедно в LINGO LANDS!

Материалите се осигуряват от екипа на LINGO LANDS.

Заниманията ще се провеждат, както следва:

  • събота от 09:45 до 10:30ч.: за 3 - 5 годишни деца - Arts & English at LINGO LANDS with Mum/Dad. Препоръчително е децата да посещават занятието с родител.
  • събота от 11:00 до 12:30ч.: за 6 - 10 годишни деца - Arts & English at LINGO LANDS.

Планираните дати през м. февруари 2018г. са 10, 17 и 24. Моля, попълнете формата за участие.

За допълнителни въпроси и информация, тел.: 0878 56 97 97.

Сподели