Arts & English - Точка и линия - Кандински

МАЙ 2018г. Тема: Точка и линия - Кандински

Идея: Кандински е провъзгласен за баща на абстракционизма. Проучванията му за формите, линиите и цветовете са проследени в текстовете, които той издава по темата. Интересен е паралелът, който той прави между абстрактните форми и музиката.
Занятията през месец май са насочени към самостоятелното изразяване на малките художници, преминали през курса Arts&English в LINGO LANDS. Добре дошли са и нови гости на школата преди началото на лятната ни занималня. По време на лято 2018 в LINGO LANDS ще продължим да комбинираме изкуството и изучаването на английски език.

Умения: Създаване на абстрактни композиции, въведение в проучванията на Кандински за връзката на изобразителното изкуство и музиката, назоваване на формите и линиите на английски език, както и музикалните ноти и цветовете.

Нови думи: line, straight, curly, zigzag, vertical, horizontal, circle, square, rectangle, oval, etc.

Готови ли сте за май? Ще творим и научаваме заедно с LINGO LANDS!

Материалите се осигуряват от екипа на LINGO LANDS.

Заниманията ще се провеждат, както следва:

  • събота от 09:45 до 10:30ч.: за 3 - 5 годишни деца - Arts & English at LINGO LANDS with Mum/Dad. Препоръчително е децата да посещават занятието с родител.
  • събота от 11:00 до 12:30ч.: за 6 - 10 годишни деца - Arts & English at LINGO LANDS.

Планираните дати през м. май 2018г. са 12-ти и 19-ти. Изисква се предварително записване на тел.: 0888 97 37 18; 0878 56 97 97 или e-mail: info@lingolands.bg

Сподели